Kış Aylarında Hangi Takılar Kullanılır?

10-01-2023 13:42
Kış Aylarında Hangi Takılar Kullanılır?

Kış aylarında takı ve aksesuar kullanımının yaza göre daha zor olması yaygın karşılaşılan bir durumdur. Havaların soğuması ile birlikte ceketler, paltolar, kazaklar ve atkılar kombinlerin eksik olmayan parçaları haline gelmektedir. Kalın ve kat kat giyinerek soğuktan korunmaya çalışırken elbette şıklık da önemini korumaktadır. Tarzını her mevsim yansıtmayı seven kişiler için takı kullanımı ve tercihi oldukça önemlidir. Kış aylarında tercih edilen takıların doğru zamanda doğru kombinlerle birlikte seçilmesi oldukça önemlidir. 


Kış Aylarında En Popüler Takı Trendleri Nelerdir?

  • Kış aylarında kazak, sweatshirt, atkı gibi kalın ve kapalı kıyafetler tercih edilmektedir. Bu sebeple kısa zincirli kolyeler yerine uzun zincirli ve daha büyük figürlere sahip kolyeleri tercih etmek iyi olacaktır. Bunun yanında artık moda haline gelen boğazlı kazakların üzerine birden fazla kolye takılarak aksesuar kullanımı da tercih edilebilmektedir. 
  • Yüzük, kış aylarını takı kombinleri arasında en öne çıkan çeşittir. Kapalı kıyafetlerin sık tercih edildiği kış aylarında eller ve ellere yönelik takılar şıklık sağlamada önemli bir araç haline gelmektedir. Son yıllarda moda haline geline ellere birden fazla ince yüzük takılması yerine kış aylarında büyük ve renkli tek bir yüzük kullanılması tavsiye edilmektedir. Elbette kış aylarında eldiven kullanımı da sıklaştığı için yüzüklerin seçiminde bunu göz önünde bulundurmak gerekecektir. Sık sık eldiven çıkarılan durumlarda ince yüzüklerin kaybedilmesi riski arttığı için dikkat etmek önemlidir. Bunun yanında kombinlerin tamamlayıcı ve öne çıkan parçası olarak büyük ve renkli bir yüzük kış ayları için daha şık olacaktır. 
  • Kış ayları takıları arasında bileklik de öne çıkan tercihler arasındadır. Çoğunluklu uzun kollu ve kalın kıyafetlerin tercih edildiği kış aylarında bileklik modellerinde de kalın modelleri tercih etmemek doğru olacaktır. Kış aylarının kalın ve uzun kollu kıyafetlerine kalın bileklik tercih edildiğinde konfor kaybı da yaşanabilir. Yaz aylarının daha açık kombinlerinde tercih edilmesi görünür olması açısından da daha iyi olacaktır. İnce ve sade, zarif modelleri tercih etmek kombinin tamamlanmasına faydalı olacaktır.
  • Kış ayları takı trendleri arasında en öne çıkan takılardan biri de küpeler olacaktır. Vücudun çok büyük bölümünün kapalı olduğu bu mevsimde hem iç hem de dış giyimde görünmesi ve şıklık sağlamasıyla öne çıkmaktadır. Yazlara nazaran kış aylarında boyun kapalı kıyafet tercihi yaygın olduğu için salkım ve büyük küpe modelleri yerine kısa ve incili modellerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Kış aylarında çoğunlukla koyu renkli kombinler tercih edildiğim için altın veya gümüş renkte küpeler kombin için doğru tamamlayıcı takılar olabilir.


Kış Aylarında Soğuğa Dayanaklı Takılar Nelerdir?

Kış aylarında takı tercihinde bulunurken soğuğa dayanaklılığı da gözetmek önemlidir. Gümüş takıların parıltısının ve estetik duruşunun değişmemesi için dezenfektan, ıslak mendil ve deodorant gibi kimyasal ürünlerden uzak tutulması gerekmektedir. Bunun yanında kullanılmadığı zamanlarda rutubetsiz ve hava almayan, kendine ait veya mücevherlerin saklandığı bir kutuda tutulması doğru olacaktır. Paslanmaz çelik ile elde edilen takılar, diğer çelik türlerine göre daha dayanıklı olabilmektedir çünkü nemli veya soğuk ortamlarda paslanma oluşmamamaktadır.


Kış Aylarında Hangi Takı Renkleri Kullanılır?

Kış aylarında stilinize bağlı olarak renkli veya koyu tonlarda kombinler tercih edilebilir. Kombinler de benzer tonlar seçilebildiği gibi zıt tonların kullanımı da mümkündür. Kombinlerin tamamlayıcı unsuru olan takı ve aksesuar çeşitlerinde önemli olan uyum ve konfordur. Koyu tonları tercih eden kişiler için büyük figürlü ve renk olarak öne çıkan turuncu, yeşil ve kırmızı süslemeler barındıran takılar tercih edilebilir. Şık ve sade stile sahip kişiler için altın rengi takılar birden fazla kombin renginin tamamlayıcı unsuru da olabilmektedir. Gümüş rengi takılar gündelik ve şık kombinlerde her zaman garanti parçalar arasındadır, özellikle farklı renkleri bir arada kullanmayı seven kişiler için takıda düz ve sade renk tercihinde bulunması tavsiye edilmektedir ve gümüş bu sadeliği sağlamaktadır.


Kış Aylarında Takılar Nasıl Kombinlenir?

  • Kolye; kış aylarında uzun, büyük figürlü ve taşlı kolyelerin kullanımı tercih edilmektedir. Kalın kazakların üzerine birden fazla kolyeyi, uzunlukları değişkenlik göstererek takabilirsiniz. Kazak üzerine blazer ceketin artık moda haline gelmesiyle iyi bir kombin tercihi olacaktır. 
  • Yüzük; kış aylarında tamamlayıcı ve kullanım rahatlığı açısından büyük taşlı yüzükler tavsiye edilmektedir. Şık bir akşam yemeği veya davete giderken tercih ettiğiniz elbiseye ve rengine göre büyük taşlı ve aynı zamanda renkli bir yüzük tek bir dokunuşla şıklığınızı güçlendirecektir.
  • Bileklik; kış aylarında ince ve sade bileklik kullanımı konfor ve şıklık açısından tavsiye edilmektedir. Ofis kombinlerinin parçası olan gömlek ve ceket barındıran, etek veya pantolonla tamamlanan kombinlerde bileklik tamamlayıcı ve sade bir dokunuşu sağlayacaktır. Gümüş veya altın rengi bileklik tercihleri kombinin renk uyumuna göre seçilebilmektedir. Ufak ve sade figürler barındırmasıyla dikkat dağıtıcı olmadığı gibi kombinin bir bütün görünmesini sağlayacaktır.

Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Beyaz Renk Kıyafetler için Takı Önerileri Nelerdir?
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.