Hangi Yakaya Hangi Kolye Kullanılmalı?

29-12-2022 11:31
Hangi Yakaya Hangi Kolye Kullanılmalı?

Kolye modelleri farklı yaka modelleri ile çok daha uyumlu ve şık olmanızı sağlar. Şık olmanın ve şık görünmenin en kritik nokta, kıyafet ve takıların seçimiyle ilintili olmasıdır. Her kolye her yaka modeliyle kullanılmamalıdır. Çok beğendiğiniz takıyı her giysi ile tercih etmek sizin şıklığınızı bozabilir. Fakat unutmamanız gereken hangi yaka kıyafet olursa olsun ona uygun kolyeyi seçmek en önemli noktadır. Bu sebeple kıyafetlerinizi, giysilerinizi veya kombinlerinizi hazırlarken yaka tipini dikkate alarak yapmanız önemlidir. Yakaya göre uygun kolye kombini yapmak sizi fazlasıyla şık ve zarif gösterecektir.

yakaya göre kolye seçimi


V Yaka

Yakanın açık kalmasının sağladığından dolayı kullanımı en kolay yaka modelidir. Renk, model ve kesim fark etmeksizin birçok kolye tipini güzelce taşır. Uzun, kısa, sade, kalın veya ince her türlü kolye v yaka elbiseye uygun kolye çeşitleridir.

>> Özel Tasarım Umut Çiçeği Gümüş Kolye

>> Pırlanta Modeli Baget Taşlı Gümüş Kolye


Gömlek Yaka

Gömlek yaka bir başka kolay kullanımı olan kombindir. Bu sebeple gömlek yakayla ilgili önemli bir detayı bilirseniz kullanımı daha da kolaylaşacaktır. Gömleğin yakası açıksa kısa veya orta boyutta bir kolye tercih edilmelidir. Eğer gömlek üstü kolye kombini yapacaksanız uzun, boncuklu veya kalın kolyeler en uygun olanıdır.

>> Zümrüt Renk Gümüş Damla Taşlı Kolye

>> 925 Ayar Gümüş Mineli Kar Tanesi Kolye



Balıkçı Yaka 

Balıkçı yakalar boğazı kapattığı için kolye tercihinde belirli tipte tercihler yapılmalıdır. Zira boğazlı kazak kolye kombini yaparken mutlaka öne çıkan kolye tiplerini kullanılması gerekir. Büyük, gösterişli ve kalın kolyeler balıkçı yakayla en uygun kazak üstüne kolye tipleridir.


Asimetrik Yaka

Farklı bir yaka tipi olduğundan dolayı kolyeyle kombine edilmesi kolay değildir. Bu sebeple kısa boylu kolyeler asimetrik yakayla iyi bir uyum sağlarlar.

>> Kadın Pembe Kelebekli Gümüş Şans Kolyesi


Straplez Yaka

Straplez elbise için kolye seçimi çok kolaydır. Zira abiye elbiselerde en çok kullanılan yaka modelidir. Özellikle taşlı ve gösterişli kolye seçimleri şıklığınıza ve zarafetinize katbekat etki edecektir. Yoğun, volümlü ve kalın kolye seçimleri de ayrıca straplez yaka kıyafetle uyumludur. Ayrıca siyah elbiseye uygun kolye seçimlerini de bu şekilde yapabilirsiniz.


Kalp Yaka

Straplez yakayla benzerlik gösteren bir yaka modelidir. Aynı şekilde abiye elbiselerde çokça kullanılan yaka tipidir. Bu yüzden dolgun, kalın, kısa veya hareketli kolyeler kalp yakayla kombine edilmesi tercih edilir.


Açık Yaka

Bir diğer kolay ve rahat kullanıma sahip yaka tipidir. Yakanın açık kalmasıyla kolyeye bolca alan kalmaktadır. Dilediğiniz şekilde uzun, kısa, büyük, küçük, kalın, ince fark etmeksizin birçok kolye tipini açık yakayla kullanabilirsiniz. Üst üste takılan kolyeler de açık yaka kıyafetinizle uygunluk gösterir.

>> Damla Taşlı Beni Unutma Çiçeği Gümüş Kolye


Kare Yaka

Nispeten açık bir yaka modeline benzerlik gösterir. Ancak kare yaka için kısa veya nispeten orta boya sahip kolye tercihlerinde bulunmak sağlıklı bir tercih olacaktır. Kıyafetinize uygun kolye çeşitleri ve boyuna takılan aksesuar tipleri için Else Silver’ı tercih edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.