Doğru Kolye Boyu Seçimi Nasıl Yapılır?

14-03-2023 14:56
Doğru Kolye Boyu Seçimi Nasıl Yapılır?

Kolye ölçüleri genellikle zincir uzunluklarına göre belirlenir. Birkaç farklı standart kolye uzunluğunun bulunmasından dolayı seçim noktasında problem yaşıyor olabilirsiniz. Bu noktada Else Silver güvencesiyle yeni bir takı almayı düşünüyorsanız doğru kolye boyu seçimini nasıl yapılacağı ile ilgili rehberi inceleyebilirsiniz.


Kolye Boyu Nasıl Seçilmeli?


Kolye boyu seçimi yapılacağı zaman 40 cm kolye ile 45 cm kolye gibi çeşitli standart seçeneklerin dışındakileri de düşünmelisiniz. Kolye boyu seçiminde boyun ölçüsü, boy ölçüsü ve yaka boyutları gibi detaylar da önemlidir. Bu detaylara dikkat ederek stilinize ve vücut hatlarınıza uyum sağlayabilecek alternatifleri bulabilirsiniz. Kolyeler vücutta düştükleri bölgeyi vurgulama özelliklerine sahip olduğu için stilinizin daha ilgi çekici olabilmesi için doğru boyutları belirlemelisiniz.


Boyun Ölçüsüne Göre Kolye Seçimi


Kolye satın almadan önce boyun ölçüsünü belirleyerek işe başlamalısınız. Eğer gerdanlık olarak ifade edilen takıları almayı düşünüyorsanız ve boynunuzda rahat durmasını istiyorsanız boyun ölçünüze ortalama 5 cm daha ekleyebilirsiniz. Kolye uzunlukları için boyun ölçünüze 10 cm kadar eklemeniz rahatlığı sizlere sunacaktır.


Boyun Yapısı ve Kolye Seçimine Etkisi


Kolye boyları söz konusu olduğu zaman boyun yapısı da önemlidir. Boynu ince olanlar tasmalar ve gerdanlık tarzı kısa zincirli takıları tercih edebilirler. Eğer boyun yapınız kısa ya da geniş yapıdaysa doğru zincir ölçüsü 60 cm kolye modellerinde sizler için uygun olabilir. Dilerseniz 50 cm kolyeleri de deneyebilirsiniz. Geniş bir boyna sahipseniz ölçü alırken rahatlığı elde edebilmek adına boyun ölçüsüne 9 ile 10 cm kadar daha ilave edebilirsiniz.


Kolye ile Köprücük Kemiği Bağlantısı


Kadınlar farklı amaçlar için kolye takabilirler. Eğer köprücük kemiğini vurgulamak istiyorsanız zincir boyu uzun olan kolyeleri deneyebilirsiniz. Bu noktada 55 ile 60 cm arasındaki kolye modellerini inceleyebilirsiniz. Tasmalar ve gerdanlık tarzı takılar ile köprücük kemiğini vurgulamak isterseniz ortalama uzunlukta ve genişlikteki boyunlar için 60 cm üzerindeki kolyelere göz atabilirsiniz. 


Boynu Vurgulamak için Kısa Zincirler


Uzun ve zarif yapıda bir boyna sahipseniz 35 cm ile 45 cm arasındaki kolye boyları sizler için uygun olabilir. Yaka veya tasma kolyelerin kısa zincirli olan modelleri ilgiyi ve dikkatleri boynunuza doğru çekebilir. 


Boyunuzu Ölçün


Boyunuzun ortalama uzunluğu 160 cm altındaysa zincir uzunluğunun 40 cm ile 60 cm arasında olması ideal bir seçenek olabilir. 160 cm ve 170 cm arasında boya sahipseniz hemen her türlü kolye boyutları sizlere rahatça yakışabilir. Uzun boylu olduğunuzu düşünüyorsanız uzun zincirleri tercih edebilirsiniz. Uzun yapıdaki kişilerin kısa zincirlerden uzak durması tavsiye edilir. Kısa boylu olduğunuzu düşünüyorsanız zincir uzunluğunun orta seviyelerde tutulması yararlı olabilir.


Erkekler için Önemli Kolye Boyutu Kriterleri


Erkek kolye modellerinin uzunluğu ortalama 50 cm ile 60 cm arasında olabilir. 45 cm boyutundaki zincirlere göre bu tarz zincirler kombin açısından pratiklik sunabilir. İş hayatınızda kullanabileceğiniz kıyafetler için zincir kolyelerin köprücük kemiğini vurgulaması gerekebilir. Ayrıca kolyelerin tasarımlarının daha sade olması önemlidir.


Yüz Şekline Göre Kolye Boyutu Seçimi


Kolye boyutları belirlenirken yüz şekline göre hareket edilebilir. Yüzünüz yuvarlak hatlıysa choker olarak nitelendirilen kısa kolyelerden kaçınmalısınız. Bu tarz kolyeler yüzünüzün olduğundan daha yuvarlak gözükmesine sebep olabilir. Oval yüz şekline sahip kişiler hemen her uzunluktaki kolyeyi seçebilir. Yüzünüz uzun yapılıysa 40 ve 45 cm’lik kısa zincirler görünümünüzü destekleyebilir. Kalp şeklindeki yüzler ise gerdanlık ya da kısa kolye tarzlarını değerlendirebilirler. Kısa zincirler bu noktada dolgunluk yaratır ve dar çenelerin daha dengeli görünmesini destekler.


Kolye Boyu ile Yaka Uyumluluğu


Üst kısımları öne çıkarmak isterseniz tercih edeceğiniz kolyelerin kısa zincirli olması önemlidir. Kısa zincirler boyun ve üst bölgeyi iyi şekilde vurgulayabilir. En iyi sonuçlar için V-yaka, straplez, askılı kıyafet gibi seçenekleri doğru bir biçimde değerlendirmelisiniz. 


Choker tarzı kolye takmayı düşünüyorsanız boğazlı kazak veya yaka, yüksek yıkalı kıyafetler gibi seçeneklerden uzak durmalısınız. Boynunuzun dikkat çekmesini sağlayabilmek için kolyenin üst tarafını boyun çizginiz ile eşitlemelisiniz. Yuvarlak hatlı bir kolye düşünüyorsanız kayık yakalı kıyafet daha uygun olabilir. Bu noktada hangi yakaya hangi kolye kullanılmalı blog içeriğine göz atarak detaylı bilgiye de erişebilirsiniz.


Yüksek Yakalar ve Gece Kıyafetleri


Yüksek boyun hatları, zincirin uzunluğunu dengeleyerek, taktığınız kolyenin daha estetik gözükmesini destekler. Örneğin, uzun kolye ile balıkçı yaka eşsiz kombinlerin oluşturulmasına destek verebilir. Uzun zincirler şık, zarif bir görünümü sizlere sunabilir. Gece elbiseleri veya kokteyller için uzun inci kolyeleri deneyebilirsiniz. 


Kolye boyutlarının bu tür durumlarda 90 ile 110 cm arasında değişen seçenekleri ortaya çıkabilir. Bu uzunluktaki kolyeleri elbisenin boyun kısmının etrafında iki defa dolandırabilirsiniz. İdeal kolye seçimi için kıyafetiniz ve seçilen kolyenin boyu birbiriyle orantılı olmalıdır. Böylelikle uzun süre boyunca kullanabileceğiniz şık kolyelere sahip olabilme avantajı elde edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.