Çocuklarınızın Severek Kullanabileceği 10 Özel Takı Önerisi

24-01-2023 11:30
Çocuklarınızın Severek Kullanabileceği 10 Özel Takı Önerisi

Yetişkinler gibi çocuklar da takı takmak isteyebilirler. Özellikle çevrelerindeki yetişkinlerin kullandığı takıları merak edebilir ve heves edebilirler. Ebeveynler çocukların isteklerine önem verirken onlar için doğru olan şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar. Takılar da bu konuda dikkat edilerek seçilmesi gereken şeyler arasındadır. Oldukça hassas ciltlere ve çok fazla harekete sahip oldukları için takı seçiminde bu hususlar göz önünde bulundurulmalıdır. Çocuklara takı seçerken; tenini tahriş etmeyecek malzemelerin kullanıldığı takılar seçilmelidir. Bu tip durumlarla karşılaşılmaması için altın veya gümüş malzemelerin kullanıldığı takılar tercih edilmelidir. Bu malzemeler ile elde edilen takıların alerjik reaksiyonu daha düşük karşılaşılan bir durumdur. Elbette çocuktan çocuğa farklılık gösterdiğinin de göz önünde bulundurulması gerekir. Altın ve gümüş malzemelerinden elde edilen takılar bir yanıyla da çocuk için yatırım anlamını taşımaktadır. Zaman içerisinde kullanımı bırakılsa bile değerini kaybetmeyecektir. 


Çocuklar için En Popüler Takı Trendleri Neler?

Çocuklar için takılar arasında seçim yapılırken, çocuğun sevdiği ve tercih ettiği figürleri barındıran takılara yönelinebilir. En çok sevdiği hayvan, meyve gibi figür çeşitliliği arasından kendisine en uygununu bulabilirsiniz. Çocuk takı önerileri arasında en öne çıkanlardan 10 tanesini burada sıralayağınız.

 

   çocuklar için küpe

 

  • Küpeler

Özellikle kız çocukları tarafından erken yaşlarda heves edilerek kullanılmak isteyen takılar arasında küpe öne çıkmaktadır. Sevdiği hayvan, meyve ve çiçek formlarıyla hazırlanmış çocuklar için küpeler, zevkine uygun olarak tercih edilmektedir. Çocukların hareketli oluşları sebebiyle küçük formda küpe modelleri daha konforlu kullanım sağlayacaktır.

 

çocuklar için bileklik


  • Bileklik

Bileklik hem kız hem de erkek çocukları için tercih edilebilecek takılar arasında gelmektedir. Gelenekselleşen isim yazılma imkanı sunan künye bileklikler alınabileceği gibi çocuğun tercihi yönünde figür barındıran modellere de bakılabilir. Erken çocukluk döneminde bileklik kullanımının zorlukları ve çocuğun sorumluluğu almada zorlanması gibi durumlar yaşanacağı için ilkokul grubundaki çocuklar için daha uygun bir takı seçeneği olacaktır.

 

Bebek İğnesi


  • Bebek İğnesi

Sevdiğimiz insanların yeni doğan bebekleri için gelenekselleşen hediyeler arasında öne çıkmaktadır. İğneli olması sebebiyle genellikle yatak veya battaniye üzerine takılarak kullanılmaktadır. Bebeğin büyümesi ve etrafı incelemeye başlamasıyla güvenli bir alan sağlamak amacıyla saklanması tercih edilmektedir. Kişiye özel isim yazılabildiği gibi maşallah gibi niyetlerin yazıldığı modelleri de vardır. Bebek ziyaretlerinde öne çıkan hediye tercihleri arasındadır.

 

Emzik Aparatları


  • Emzik Aparatları

Bebeklik döneminin ayrılmaz parçası olan emzikler için tasarlanan hayvan figürlü veya meyve figürlü emzik aparatları da tercih edilebilmektedir. Bebeklik döneminin bitişiyle birlikte evcilik oyunlarının bir parçası haline gelerek çocukluk döneminde de kullanımı mümkündür.

 

çocuklar için kolye


  • Kolyeler

Çocuklara takı tercihinde bulunurken hafifliği ve boyu önemlidir. Çocuklar için kolye seçerken, çocukların taşımakta zorlanmayacağı uzunlukta ve ağırlıkta kolyeler tercih edilmelidir. Erken çocukluk döneminde olan çocuklara çizgi film karakterli kolyeler tercih edilir. Ortaokul ve lise çağında olan çocuklar için daha sadece ve şık modeller, çocuğun tercihleri doğrusunda seçilebilir.

 

çocuklar için saat


  • Saat

Her yaşta kullanımı yaygın olan saatler çocuk takı trendleri arasında yer almaktadır. Zamanı ve sayıları öğrenmesine fayda sağladığı gibi yetişkinler de sık karşılaştığı bir aksesuara da sahip olmasıyla çocukları mutlu edecek bir takı tercihidir. Farklı resimlerle hazırlanmış modelleri olduğu gibi dokusal olarak yumuşak malzemelerden elde edilen kordonlu modelleri de vardır. 

 

Yüzük


  • Yüzük

Özellikle kız çocuklarının yetişkinler kadınlarda görmesi ile kullanmak istediği takılar arasında yüzük öne çıkmaktadır. Çocukların hızlı değişen vücut ölçüleri göz önüne alınarak ayarlanabilir modelde olan yüzüklerin tercih edilmesi daha iyi olacaktır. Bu şekilde yaşı ve bedeni büyüdükçe ona eşlik edecek bir takı tercihi olacaktır. Hayvan, meyve gibi figürlerle hazırlanmış yüzük çeşitleri çocuğun zevklerine göre tercih edilebilir.

 

Halhal


  • Halhal

Özellikle kız çocukları tarafından tercih edilen halhal takıları ayak bileğine takılarak şıklığa meraklı çocukların sevdiği bir takı çeşididir. Yaz aylarında daha görünür olmasıyla deniz kabuklu, yıldızlı, renkli taşlara sahip modelleri öne çıkmaktadır. Model tercihinde bulunurken çocuğun vücut ölçüleri göz önüne alınarak ayarlanabilir modellerin tercih edilmesi doğru olacaktır. 

 

Güneş Gözlüğü


  • Güneş Gözlüğü

Çocuk takı alışverişinde hem sağlıklı oluşa koyduğu katkı hem de stil yaratmanın parçası olan güneş gözlükleri de öne çıkmaktadır. Farklı renk, çerçeve ve model seçeneğiyle tüm çocukların kullanabileceği güneş gözlükleri vardır. Yaz aylarında sahillerde ve parklarda çocukların kullanabileceği yaygın tercih edilen aksesuarlar arasındadır.

 

Bronş


  • Bronş

Hayal dünyaları geniş olan çocuklar sevdikleri animasyon karakterlerini, hayvanları ve meyveleri kostümlerinde bulunmayı sevebilirler. Sevdikleri şekillerde kullanabilecekleri, çantalarına veya montlarına asabilecekleri bronşlar çocuklar için tercih edilen takılar arasında öne çıkmaktadır.

Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Bebek Görmeye Giderken Alınabilecek Hediyeler Nelerdir?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.