14 Şubat Sevgililer Günü için Kadınlara Hediye Önerileri

05-01-2023 15:38
14 Şubat Sevgililer Günü için Kadınlara Hediye Önerileri

Sevgililer günü, her yılın 14 Şubat’ında birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Dünya tarihinde ortaya çıkışı Roma Katolik Kilisesi’nin inanışında, Valentine ismindeki bir din adamı için ilan bir bayram gününe dayanmaktadır. Bu sebeple bazı toplumlarda St. Valentine’s Day olarak kabul edilmektedir. Valentine kelimesi aynı zamanda Batı toplumlarında hoşlanılan kişi veya sevgili gibi anlamlara gelmektedir.


Sevgililer gününde neden hediye alınır?

Dünya üzerinde yaşayan ve yaşamış olan tüm insan topluluklarında hediyeleşme geleneği süregelmiştir. Farklı toplumlarda ve inançlarda, farklı şekillerde var olan özel günler, haftalar bayram kutlaması ve hediyeleşmeyi gelenekselleştirmiştir. Her toplumun kendine özgü kültürel yapısında olan özel günler olduğu gibi zamanla dünyanın tamamında kabul edilen kutlama günleri de vardır, yılbaşı, sevgililer günü gibi. Sevdiğimiz insanlara, sevgimizi gösterdiğimiz, onu düşündüğümüzü belli ettiğimiz, seçilen hediyeler ile onu ne kadar tanıdığımızı gösterdiğimiz bu gün hediye alan için de veren için de mutluluk ve heyecan barındırmaktadır. Sevgililer gününün en yaygın alışkanlığı da 14 Şubat günü tüm dünyada 1 milyar civarı kart gönderilmesidir. 


En güzel sevgililer günü hediyesi ne olabilir?

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken sevdiğiniz insanı mutlu edecek ve sevginizi gösterecek hediye arayışına girilir. Sevgililer günü hediye fikirleri arasında kimileri için el yapımı ürünler tercih ederken kimileri ihtiyaca yönelik hediyeler tercih etmektedir. Sevgiliye hediye alırken onu tanıdığımızı ve düşündüğümüzü, yanında olmaktan keyif aldığımızı, birlikte geçirilen zamanın değerli olduğunu hissettiren hediyeler öne çıkmaktadır. Burada farklı kişiler için farklı seçeneklerin bulunduğu bir hediye listesi yapacağız. Kendinize ve sevgilinize en uygun hediye arayışında yardımcı olmaya çalışacağız.


hediye kupa


Kupa Bardak


Her hediyeleşme zamanında, herkes için oldukça kullanışlı olan kupa bardaklar iyi bir hediye seçeneği olabilir. Kahve içmeyi çok seven sevgiliye alınabilecek iyi bir tercihtir. Kişiselleştirilebilen tasarım imkanının sunmasıyla, hem kullanım odaklı hem de özel hissettiren bir hediye olacaktır. Sevilen bir film veya dizi temalı, karikatür çizimli ya da fotoğraf baskılı kişiselleştirme seçenekleri oldukça yaygındır.


gümüş kolye


Gümüş Kolye


Sevgililer gününde takı ve aksesuar alımı oldukça yaygındır. Sevgili için hediye alırken, sevdiğiniz insanı mutlu edecek, sizi hatırlamasını sağlayacak bir hediye olması ve yanında, üzerinde taşıma imkanı barındırması ve belki de ortak kullanım imkanı sunan modelleri tercih ederek çift kombinleri yapılabilmesiyle gümüş kolye iyi bir hediye seçeneğidir. Papatya sembollü gümüş köleyeler, dört yapraklı yonca sembollü gümüş kolyeler gibi sevdiğiniz kişi için uygun olanı seçebilirsiniz.


müzik kutusu


Müzik Kutusu


Nostaljiyi seven sevgililer için, sevgililer günü hediye fikirleri arasında öne çıkan müzik kutusu farklı tasarımlar ve müzik seçenekleri sunmasıyla sevdiğiniz insanı mutlu edebileceğiniz bir hediye olacaktır. Kalp şeklinde olan seçenekleri, piyano şeklinde olan seçenekleri ve atlıkarınca şeklinde seçenekleri bulunmaktadır. Sevdiğiniz kişiye uygun olanı bulabilirsiniz.


peluş ayı

Peluş Ayı


Sevgililer günü denince akla en çok gelen hediye seçenekleri arasında öne çıkan peluş ayılar, çikolata ve çiçekle birlikte paket haline getirilerek sevgililer için hediye kutusu olarak sunulabilmektedir. Yumuşak ve sempatik halleriyle sevgililerin kendilerini çocuklar gibi mutlu hissetmesini ve sevgi dolmasını sağlayacaktır.


kişiye özel tablo


Kişiye Özel Tablolar


Birlikte olduğunuz zamanlardan saklanan fotoğraflar ile hazırlanan tablolar kişiselleştirilmiş ve özen gösterilmiş hediyeler arasında yer almaktadır. Evde, ofiste kullanım imkanı sunmasıyla dekoratif bir hediye seçeneğidir. Birden fazla fotoğraf ile hazırlanan kolajlar yapılabileceği gibi tek bir fotoğrafı tablo olarak tercih edebilirsiniz.


hediye seti


Hediye Kutuları


Birden fazla ürünün bir araya getirilip, paketlenmesi ile elde edilen hediye kutuları en iyi tercihler arasında yer almaktadır. Sevgililer günü hediyesi kadın için fikirler arasında gümüş kolye, küpe ve yüzük barındıran bir set, yanında özenle hazırlanıp yazılmış bir hediye kartı ve çeşitli çikolatalar ile paketlenerek sunulan hediye kutuları iyi bir seçenek olacaktır. Yazmayı, okumayı ve üretmeyi seven sevgililer için defter, kalem ve bir şiir kitabı ile kendinizin birleştirmesi ile hazırlanan hediyeler de öne çıkabilmektedir.


kadın çanta


Çanta


14 Şubat için hediyeler arasında çıkan seçeneklerden biri de çantadır. Özellikle kadınların kullanımı daha sık olan bu seçenek iyi bir hediye çeşididir. Kadın sevgiliye alınabilecek olan çantalarda kişinin tarzı, stili ve kullanım amacı gözetilerek tercihte bulunulabilir. Şık olmayı seven kadınlar için küçük boylarda, deri malzemeden elde edilmiş ve taşla süslenmiş seçenekler tercih edilebilir. Spor tarzı seven kadınlar için farklı boy alternatifleriyle sırt çantaları öne çıkmaktadır.


makyaj malzemeleri


Makyaj Malzemeleri


Makyaj yapmayı seven kadınlara sevgililer günün hazırlanabilecek paketler mevcuttur. Ruj, rimel, highlighter ve parfümle hazırlanıp içine eklenmiş bir sevgililer günü kartı ile sürpriz yapılabilir.


ev içi salon çiçeği


Salon Çiçekleri

Sevgililer gününün gelenekselleşen hediyeleri arasında yer alan çiçeklerin saksıda olan seçenekleri uzun ömürlü oluşları ve ev dekorasyonunda kullanılışlarıyla iyi bir tercih olabilir. Deve tabanı gibi büyük çiçekler tercih edilebileceği gibi sukulent, kaktüs gibi daha küçük çiçekler de tercih edilebilir. Üzerine yazılan bir not ve yanında paketlenen çikolata ile iyi bir sürpriz olacaktır.


doğal taş takılar


Doğal Taş


Mistik ve astrolojik şeylerle ilgilenen sevgili için tercih edilebilecek hediyeler arasında doğal taşlar sayılabilir. Burca göre ve çakralarla uyumuna göre sevgiliye en uygun seçenekler değerlendirebilir. Doğal taşlı küpe, kolye ve bilezik ürünleri de sevgililer gününde öne çıkan hediyeler arasındadır.


Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Erkeğe Sevgililer Günü Hediyesi Ne Alınır?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.